Carduri de credit

Cardurile de credit au devenit un mijloc esențial de plată pentru a face cumparaturile noastre prin internet. Acestea oferă avantaje multiple, cum ar fi amânarea platilor, retragerea banilor la bancomat sau efectuarea de tranzactii între conturile noastre bancare.

Prin amânarea platilor, banca ne avansează bani, astfel încât să putem cumpăra produsul sau serviciul, chiar dacă nu avem banii în acest moment și să-l putem returna în condiții confortabile până la data de expirare. Este similar unui împrumut, dar cu diferența că la urma urmei ne acordă o linie de credit pentru suma dorită de bani. Suma de returnat, împreună cu dobânda, este prevăzută în contractul legat de cardul de credit și este de obicei cea obișnuită în toate tipurile de operațiuni pe care le efectuați.

Dacă sunteți în căutarea unui card de credit cu cele mai bune condiții, analizați toate entitățile pentru a solicita cardul care vi se potrivește cel mai bine online rapid și ușor gratuit.

Cardurile de credit au devenit o parte fundamentală a zilelor noastre când ne efectuăm plățile, spre deosebire de numerar care este folosit din ce în ce mai puțin. Majoritatea oamenilor au un card de credit, deoarece sunt foarte practice, sigure și rapide.

La fel cum cardurile de debit ne permit să cheltuim bani pe baza veniturilor noastre în contul bancar asociat, cărțile de credit ne permit să amânăm cumpărăturile , ceea ce reprezintă o modalitate de a obține credit și de a avea bani imediat.

Suma pe care o puteți avea pe cardul de credit variază în funcție de solvabilitatea și situația dvs. financiară. Când solicitați un card de credit, instituția financiară va efectua un studiu personalizat al situației dvs. pentru a stabili limitele de credit adecvate. Aceste limite pot varia în timp, precum și pot fi prelungite în funcție de numărul de achiziții amânate pe care le-ați făcut și de respectarea returnării ratelor la scadență.

Tipuri de carduri de credit

Este important să aveți în vedere diferitele tipuri de carduri de credit existente pentru a-l alege pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor pe care le căutăm:

  • Carduri de credit obișnuite : acestea sunt cardurile Visa, Mastercard sau American Express pe care le transportăm în portofel în fiecare zi. Ei au în comun că creditul acordat se datorează lunar, adică din momentul în care banii ni se oferă sub formă de achiziție până la returnarea acestuia, acesta are o perioadă de scadență de o lună. Creditul acordat este la 0% dobândă, atâta timp cât ne pot percepe plățile la scadență, în caz contrar, vom fi percepute dobânzi pentru linia de credit.
  • Cărți de credit platină și aur : au aceleași caracteristici ca și cardurile obișnuite, cu excepția faptului că linia de credit pe care instituțiile financiare ne-o acordă cu aceste carduri este mai mare și pot avea și servicii suplimentare. Sunt carduri destinate unui public care utilizează frecvent sau pentru că sunt clasificate drept clienți preferați.
  • Cardurile de credit revolving : sunt foarte puțin extinse și sunt mai frecvente în țări precum Statele Unite în principal. Aceștia au aceeași operație ca și cardurile de credit obișnuite, cu diferența că putem amâna plățile cu taxa fixă ​​lunară pe care o dorim, indiferent de suma de bani împrumutată. Dezavantajul acestei modalități este că, de obicei, se aplică rate ridicate ale dobânzii.
  • Carduri de credit de puncte : Acestea sunt cărți de credit în care acumulăm puncte pentru utilizarea lor și pe care le putem răscumpăra ulterior atunci când facem cumpărături, când realimentăm, când rezervăm călătorii etc. Acestea sunt de obicei oferite de centre comerciale sau supermarketuri pentru a facilita achizițiile.
  • Carduri de credit virtuale : au aceeași operație ca și cardurile preplătite și trebuie să fie încărcate anterior cu un sold pentru a le putea folosi. Principalul avantaj este că nu depind de bănci și nu este necesar să existe cardul fizic, astfel încât sunt folosite pentru a face plăți în comerț electronic.

Avantajele cărților de credit

Cardurile de credit includ asigurarea gratuită în caz de pierdere sau furt, care acoperă toți banii furați. 
Puteți chiar să le blocați din operațiunile bancare online în orice moment și să solicitați rapid un nou card.

Cardurile de credit au devenit populare de-a lungul timpului, deoarece sunt o formă de plată rapidă și sigură . Acestea vă permit să faceți achiziții în orice unitate fizică sau online, fără a fi nevoie să transportați numerar. Economisește timp atât pentru unitate, cât și pentru client și nu trebuie să ne ocupăm de gestionarea banilor în buzunar.


Puteți introduce sau retrage bani din orice bancomat, precum și efectua transferuri și transferuri între conturi atunci când operați cu cardul de credit. Uită să iei caietul cu tine, asta este deja un lucru din trecut. Cu cardul de credit și mobilul veți avea suficient pentru a efectua orice operațiune bancară.

De asemenea, puteți verifica soldul cardului sau al conturilor dvs. în orice moment. Plata facturilor nu este nici o problemă și le puteți plăti imediat, astfel încât să nu vă faceți griji sau să așteptați până la următoarea zi lucrătoare.

Un alt punct important este linia de credit legată de cardul nostru care ne permite să amânăm cumpărăturile și să le plătim la scadență cu dobândă competitivă și în rate confortabile ca și cum ar fi un împrumut. În acest caz, banca ne avansează banii, astfel încât să putem face achiziția și atunci tot ce trebuie să facem este să-i restituim la data scadenței.

Cerințe pentru a solicita un card de credit

Pentru a obține cardul de credit dorit, instituțiile financiare stabilesc o serie de cerințe minime pe care trebuie să le îndeplinești. Este important să furnizați toate informațiile solicitate pentru a accelera procedurile și a obține cardul de credit în cel mai scurt timp posibil.

  • Să ai vârsta legală și să aibă domiciliul în scopuri fiscale în Romania.
  • Instituția financiară vă poate solicita dovada venitului: salarizare, pensie sau orice venituri.
  • Instituția financiară îți poate verifica starea de solvabilitate consultând fișierul de rau platnici.
  • Uneori, pentru a vă acorda un card de credit, va fi necesar să aveți un cont curent conectat în aceeași entitate.

Ce să iei în considerare atunci când solicitați un card de credit

Sold: este suma pe care va trebui să o returnați instituției financiare pentru linia de credit care vi s-a acordat pentru achiziția amânată. Soldul include suma împreună cu dobânda acumulată pentru achiziție sau serviciu. Procentul de dobândă este stipulat în contractul cu cardul de credit, astfel încât să puteți ști în orice moment rata dobânzii care vi se aplică.

Înainte de a alege un card de credit sau altul, ar trebui să vă uitați la caracteristicile sale pentru a determina care dintre ele vă oferă cele mai mari beneficii, deoarece nu numai interesul care vă va aplica. Există și alte aspecte pe care ar trebui să le iei în considerare și pe care le expunem mai departe:

Scadența plății ratelor: Suma amânată a achiziției efectuate trebuie plătită înainte de data scadenței. Există entități financiare care nu stabilesc o dată de expirare până când nu atingeți un sold minim, astfel încât amânarea poate fi crescută.

Avantaje suplimentare:  Fiecare card de credit oferă avantaje suplimentare diferite care pot fi de mare interes pentru dvs., cum ar fi programe de puncte, promoții și asigurare gratuită. Pe măsură ce utilizați cardul dvs. de credit, veți crește punctele dvs. și veți obține avantaje mai mari.

Limită de cheltuieli: suma maximă pe care o puteți cheltui cu cardul dvs. de credit. Ar trebui să verificați care este limita pe care o aplică fiecare instituție financiară pentru a alege cardul de credit care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. de cheltuieli.

De asemenea, puteți verifica conturile bancare curente cu cele mai bune condiții pentru a aplica online pentru cel care vi se potrivește cel mai bine.