Conturi bancare

Conturile bancare au devenit produsul financiar pilot cu care comercializeaza băncile. Practic, toată lumea are un cont bancar și am putea spune că este un instrument esențial pentru a opera cu finanțele noastre de zi cu zi.

Un cont bancar nu este altceva decât un contract pe care o bancă îl semnează cu un client și care le permite să introducă titluri sau fonduri în entitate. În acest caz, banca gestionează aceste valori și înregistrează mișcările efectuate de deținător. Există diferite tipuri de conturi bancare și, în funcție de bancă, putem găsi diferențe semnificative în ceea ce oferă unul sau altul și în condițiile lor.

Dacă sunteți în căutarea unui cont bancar cu cele mai bune avantaje, analizați următoarele bănci pentru a solicita contul online care vi se potrivește cel mai bine online, rapid și ușor, gratuit.

Așa cum am menționat anterior, nu există un singur tip de cont bancar, dar în funcție de caracteristicile acestora găsim diferite tipuri: conturi de verificare, conturi de economii, conturi de verificare plătite și conturi de salarizare.

Este important să luăm în considerare diferitele caracteristici pe care ni le oferă diferite entități bancare. Deoarece avem de-a face cu un contract între o bancă și un consumator, uneori băncile ne pun la dispoziție promoții speciale sau cadouri exclusive .

Există și ocazii în care, fiind clienți ai unei anumite bănci, accesăm promoții exclusive, cum ar fi reduceri la spectacole, carduri punctuale sau vouchere de reducere pentru principalele magazine sau supermarketuri. Este posibil ca aceștia să ne solicite să avem un salariu de debit direct sau un sold minim sau un venit recurent care să garanteze că avem bani în cont pentru a-l accesa.

Modul în care avem voie să eliminăm banii în contul nostru bancar ne face să luăm în considerare dacă banca noastră are o rețea largă de sucursale și bancomate pentru a putea obține numerar atunci când este necesar. În multe ocazii, băncile au acorduri între ele prin care putem retrage bani dintr-un anumit bancomat, chiar dacă nu suntem clienți ai acelei bănci. În aceste cazuri, este de obicei necesar ca suma care trebuie retrasă să fie dintr-o anumită cifră oarecum ridicată, dar ele ne pot scoate din probleme.

Alegeți contul bancar care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. și cel care vă oferă cele mai bune beneficii atunci când depuneți banii. De asemenea, este important să analizați rentabilitatea pe care vi-o poate oferi, precum și bonusurile pentru veniturile din salariul dvs. și plata debitelor directe.

Tipuri de conturi bancare

Verificarea conturilor: verificarea conturilor este un produs de bază care ne permite să gestionăm banii pe care îi folosim în fiecare zi. Acestea vă permit să faceți legătura cu aceleași carduri de debit sau de credit, să efectuați transferuri sau transferuri, să introduceți sau să retrageți numerar … Prin urmare, titularul contului face depozite de fonduri și poate să introducă imediat depozitele.

Fiecare bancă stabilește suma minimă necesară pentru deschiderea contului și, în general, conturile de verificare nu au dobândă foarte mică sau practic.

Unul dintre avantajele conturilor curente este că deținătorul aceluiași îl poate accesa oricând și să verifice soldul contului său. Astăzi, datorită avansurilor tehnologice și creșterii Internetului, majoritatea entităților bancare au aplicații mobile și pagini web care permit accesul la serviciile bancare online și operează online cu banii noștri într-un mod agil, confortabil și rapid .

Conturi de economii : Conturile de economii sunt destinate să facă profitabil banii depozitați în ei. Aceștia oferă clienților o remunerație pentru plasarea economiilor acolo și generează anumite interese care, din nou, vor depinde de banca cu care contractăm contul de verificare.

În prezent, nu există o mare diferență între conturile de verificare și cele de economii, chiar și modelele hibride coexistente care oferă un anumit randament datorat soldului în cont. Acest fenomen este cunoscut sub numele de cont de plată plătit .

Conturi de salarizare : este un cont bancar care este asociat cu o cerință specifică, cum ar fi faptul că avem plata pe care o primim de la compania noastră cu domiciliul în bancă. Contul menționat, având o garanție de venit lunară, oferă avantaje alternative, cum ar fi avansuri de salarizare, cadouri sau o acoperire mai mare de descoperit de cont.

Caracteristicile conturilor bancare

După ce am analizat principalele tipuri de conturi bancare care există, vom continua să detaliem caracteristicile comune pe care le găsim de obicei, într-un mod transversal, în majoritatea conturilor bancare:

Avem banii imediat : Cu conturi bancare, avem banii instantaneu. Deși anumite bănci pot fi impuse de bănci la retragerea numerarului – este totuși o modalitate de a evita activitățile frauduloase sau săvârșirea unor posibile infracțiuni care ne pot afecta – realitatea este că cu conturile bancare avem a întregului nostru sold în orice moment, fiind capabil să-l transferam, retragem sau reinvestim în alte produse financiare.

Ele permit debitarea directă a salariilor sau a încasărilor : O altă caracteristică comună în conturile bancare este aceea că permit debitarea directă a salarizării noastre cu bonusuri și ne permit să obținem reduceri sau rambursări atunci când debităm direct și anumite chitanțe, urmând cerințele stabilite în orice moment de către Banca.

Acestea sunt însoțite de forme de plată : conturile bancare au de obicei asociate carduri de debit și de credit, atât de necesare pentru a putea opera în zilele noastre cu banii noștri. Deși există încă conturi care operează cu un carnet de carte, realitatea este că, în majoritatea băncilor, pariază să lase deoparte cărțile respective și să opereze doar cu „plastic”, sporind astfel securitatea și confortul clienților.

Unele conturi bancare pot transporta comisioane : Pe lângă menținerea contului și gestionarea soldului, unele bănci pot percepe comisioane clienților în operațiuni zilnice, fie la bancomate sau pentru utilizarea cardurilor. de credit. Din fericire, astăzi există multe entități care, cu anumite cerințe, oferă conturi bancare fără comisioane.

Ce bancă să aleg pentru a deschide un cont bancar?

Comparați conturile bancare și depozitele pentru a alege opțiunea care oferă cele mai multe avantaje pentru operațiunile dvs. financiare. Începeți să obțineți mai mult bătaie.

Răspunsul la această întrebare este foarte variat și depinde de mulți factori de luat în considerare. Analizăm principalele pe care ar trebui să le iei în considerare pentru a opta pentru unul sau altul atunci când funcționezi în zi cu zi:

Solvabilitatea entității este un aspect important să se ia în considerare; cu cât este mai solvent, cu atât economiile noastre vor fi mai sigure.

Rețeaua de bancomate de care ne interesează este cu cât este mai largă cu atât mai bine. În orice moment este posibil să avem nevoie să retragem numerar și este important să facem acest lucru în mod confortabil și fără a plăti comisioane pentru că am fost nevoiți să-l retragem dintr-un bancomat care nu este atașat rețelei noastre ATM.

Banca online este un factor esențial care atrage clienți mai tineri. Comoditatea de a opera pe Internet necesită ca banca noastră să pună în aplicare tehnologiile adecvate pentru a ne gestiona banii în siguranță prin intermediul rețelei, deci va fi un aspect important de luat în considerare.

Cum să obții un cont bancar gratuit?

Una dintre preocupările majore ale clienților entităților bancare o reprezintă plățile prin comisioane pentru a avea produse financiare într-o anumită entitate sau alta. Temerile comise care, uneori, pot ajunge la abuzuri, sunt din ce în ce mai mult un lucru din trecut. 

Băncile, conștienți de faptul că clienții de astăzi folosesc internetul în zilele lor, știu că lumea finanțelor nu este în urmă și oferă aplicații mobile și pagini de internet prin care pot accesa operațiuni bancare online ale unei anumite entități și operează prin rețea. Accesul la aceste aplicații este complet gratuit și avem nevoie doar de un dispozitiv cu conexiune la Internet.

Majoritatea operațiunilor efectuate prin intermediul serviciilor bancare online nu au de obicei un comision,

Conturile bancare sunt de obicei legate cu un card de debit. Cu toate acestea, puteți consulta cele mai bune cărți de credit pentru a obține o linie suplimentară de finanțare și astfel puteți face achiziții amânate atunci când aveți nevoie.

deoarece conturile bancare online permit accesul la operațiunile complete ale conturilor bancare tradiționale și se adaptează la profilul acelor persoane care, care operează prin Internet, evitați să mergeți la bancă sau la cel mai apropiat birou.