Imprumuturi personale

Împrumuturile personale sunt operațiuni financiare în care o persoană numită creditor livrează o sumă de bani altuia, numită debitor. La rândul său, debitorul este de acord să restituie suma împrumutată, la care se adaugă de obicei dobânzi. Este o modalitate de a obține bani pe termen lung și de a putea astfel să ne confruntăm cu diferite situații în care trebuie să obținem finanțare.

În mod tradițional, băncile au fost cele care au acordat acest tip de instrument financiar care încurajează investițiile, economia și dezvoltarea, permițând utilizarea sumelor de bani pentru a întreprinde afaceri sau personal. Cu toate acestea și cu acest lucru, împrumuturile personale sunt utilizate pe scară largă de către persoane fizice pentru a face o expunere mai mare în situații precum achiziția unui vehicul, finanțarea anumitor studii sau alte situații sau active care necesită o sumă de bani mai mare decât cea care ar putea fi obținută cu creditele rapide.

S-au terminat operațiunile bancare complicate pentru a ne acorda un credit personal. Drumuri la birou, documente și timp de așteptare îndelungat pentru un răspuns. Deși aceasta este tendința predominantă în trecut și obținerea finanțării ar putea deveni o durere de cap, împrumuturile personale s-au adaptat la noile tehnologii, intrând în internet pentru a rămâne.

Datorită noilor tehnologii, putem obține un împrumut personal online fără a pleca de acasă, cu confortul computerului sau dispozitivului nostru mobil și practic în câțiva pași. În câteva minute, solicitarea noastră este trimisă electronic și un sistem automat este responsabil de revizuirea acesteia pentru a ne oferi un răspuns rapid.

Deși multe persoane sunt încă reticente în a acorda împrumuturi personale online din cauza problemelor de securitate pe care le poate implica, adevărul este că datele noastre sunt complet sigure pe serverele companiilor financiare și vor fi folosite doar pentru a consulta dacă putem sau nu acorda împrumutul. Astfel, putem fi siguri că datele noastre personale vor fi procesate exclusiv în acest scop și astfel vom putea beneficia de comoditatea accesării acestor tipuri de produse.

Procesarea creditului online este complet gratuită. Deși ni se va percepe dobânda corespunzătoare în funcție de finanța sau entitatea cu care achiziționăm produsul, gestionarea cererii se efectuează fără costuri pentru client. Prin urmare, vom obține un răspuns fără niciun angajament, deci putem alege să îl acceptăm sau să-l refuzăm dacă nu se potrivește nevoilor sau cerințelor noastre și toate acestea fără costuri pentru buzunar.

După ce efectuăm contractarea împrumutului care ne interesează prin rețea, trebuie să completăm documentația care ne este furnizată și să furnizăm toate acele documente pe care le solicită. Este important să avem la dispoziție buletinul sau cartea de identitate pentru a completa datele personale, pentru a avea o adresă de e-mail activă pentru derularea contractului și un număr de telefon pe care îl folosim regulat pentru a ne trimite comunicările legate de împrumut. De asemenea, este important să furnizați informații actualizate pentru a evita problemele viitoare sau refuzul solicitărilor de bani din cauza informațiilor incomplete sau incorecte.

Tipuri de împrumuturi personale

Împrumuturile personale sunt de obicei clasificate în funcție de obiectivul lor sau de ceea ce vom face cu banii obținuți prin această metodă de finanțare. Astfel, putem distinge între:

  • Împrumuturi pentru consumatori: împrumuturile pentru consum sunt deseori utilizate pentru a finanța anumite bunuri durabile, cum ar fi un vehicul, mobilier, motociclete, aparate. De obicei sunt de o cantitate moderată, nu prea mari.
  • Împrumuturi personale: deși este o categorie în sine, înseamnă că împrumuturile personale sunt folosite pentru a achiziționa bunuri perisabile sau necorporale, cum ar fi o nuntă, o călătorie, o vacanță …
  • Împrumuturi la domiciliu: împrumuturile la domiciliu leagă un drept de securitate la îndeplinirea contractului de împrumut. Astfel, o ipotecă imobiliară este oferită ca garanție de plată.
  • Împrumuturi pentru studenți: sunt utilizate în mod obișnuit în țări precum Statele Unite. Chiar și așa, în ultimii ani Romania se confruntă cu un boom al creditelor pentru studenți, datorită promoțiilor suculente realizate de instituțiile financiare pentru a atrage noi clienți. Aceste împrumuturi sunt destinate studenților, iar ideea este de a le permite să acceseze studii postuniversitare sau de masterat sau să acceseze studii universitare în general.

Pot solicita informații fără obligații?

Când vă vor acorda împrumutul personal, compania de finanțe vă va contacta pentru a vă informa și pentru a vă confirma dacă sunteți de acord cu condițiile sale. 

În următoarele zile, ei vor transfera banii în contul dvs. bancar, astfel încât să puteți începe să utilizați banii.

În lumea serviciilor financiare este foarte important să aveți toate informațiile înainte de a accepta acordul și a contracta produsul. Astfel, este esențial să consultați aspecte precum condițiile de rambursare, taxele și dobânzile înainte de a angaja un împrumut personal.

În cazul contractării pe internet, acest aspect este, în prezent, transparent și foarte clar. Accesând oferta instituției financiare care ne interesează și întotdeauna înainte de contractare, putem consulta fără niciun angajament condițiile care vor guverna împrumutul nostru personal. Putem verifica până la ce sumă ne pot oferi, termenele pentru returnarea sumei respective și interesele și costurile pe care le va avea returnarea banilor menționați.

Alte informații importante pe care le putem consulta sunt cele care se întâmplă în caz de neplată sau dacă putem ajunge la soluții extrajudiciare cu entități financiare în caz de întârzieri la plată. Prin urmare, și în scopuri practice, consultarea tuturor acestor aspecte nu ne obligă în niciun fel să desfășurăm contractarea, deci putem consulta fără obligații ce condiții vor guverna contractul de împrumut și, astfel, aruncăm acele entități care nu ne interesează sau care nu sunt ajustați-vă la nevoile noastre.

Cerințe pentru împrumuturi personale

Cerințele pentru a solicita un credit personal online variază în funcție de instituția financiară cu care o solicitați. Aceștia pot solicita mai multe sau mai puține informații de la dvs., deși cele fundamentale sunt datele dvs. personale de bază, precum și anumite informații financiare pentru a vă putea evalua cererea într-un mod automat și consultați fișierele de solvabilitate pentru a vă oferi un răspuns.

Ar trebui să știți că datele dvs. personale vor fi tratate cu confidențialitate completă și vor fi utilizate doar pentru a gestiona solicitarea de finanțare, astfel încât acestea nu vor fi vândute sau transferate către terți.

Am putea rezuma cerințele pentru obținerea unui împrumut personal în:

  • Având vârsta legală, care în Romania este împlinită la vârsta de optsprezece ani.
  • Fiind rezident în Romania, deci va fi necesar un număr buletin sau carte de identitate.
  • Furnizați datele personale de bază, cum ar fi numele, prenumele, data nașterii și adresa.
  • Aveți o adresă de e-mail validă la care sa aveti acces rapid: marea majoritate a cererilor de împrumuturi personale de pe Internet sunt gestionate cu e-mailul.
  • Furnizați un cont bancar unde doriti să fie depusă suma solicitată.

Când voi primi banii în contul meu bancar?

Când solicitați un împrumut personal online, ni se solicită să furnizăm un cont bancar personal în care banii ne vor fi transferați odată ce managementul va fi corect și au acceptat împrumutul nostru.

Odată ce primim confirmarea și am livrat documentația solicitată de instituția financiară cu care am făcut solicitarea, marea majoritate a acestora transferă banii în 2 sau 3 ore. Chiar și așa, în funcție de ce bancă avem contul deschis, această perioadă ar putea fi prelungită la 48 de ore.

Dacă după această perioadă nu aveți banii în cont, contactați instituția financiară, deoarece este posibil să existe o eroare – foarte rară – în managementul plăților.

Ați putea fi interesat de cardurile de credit pentru a amâna plata cumpărăturilor atunci când aveți nevoie și pentru a profita de avantaje mari.